Debat     Galleri     Log in
Stort tillykke til Radio Viborg

Af Journalist Ronald Nielsen, MedieKontoret

Den 21. marts 2009 kl. 13.04 er det 25 år siden Radio Viborg sendte den første officielle radioudsendelse og dermed var DR´s monopol endeligt brudt.

Radiostudiet var fyldt til bristepunktet med mennesker. Den første handling var at Karl Anker Jensen, dengang formand for teknisk udvalg i Viborg Kommune, "klippede" ledningen til mikrofonen over og erklærede Radio Viborg for åbnet. Første program var "Serviceredaktionen", hvor radioens daglige leder Stig Hartvig Nielsen og frivillig medarbejder Jens Borved var studieværter.

Starttidspunktet kl. 13.04 skyldes, at der lige kom lidt tekniske problemer i studiet. Vores pligtopfyldende tekniker Flemming Pedersen, kravlede rundt under bordet med mixerpult og pladespillere for at få det hele til at virke.

I løbet af ganske kort tid øgedes styrken af ansatte og frivillige medarbejdere, så der var ca. 125 entusiastiske mennesker bag den nye radio. Successen i æteren bredte sig hurtigt med store lyttertal spredt over det meste af Midtjylland.

Radio Viborg blev, og er stadig, banebrydene som lokalradio. De finansielle muligheder for drift

af lokalradio var i 1984 udelukkende via medlemsskaber og nonkommercielle spil. Men det skulle vise sig, at såvel medlemsskaren, og lyttere der havde lyst til at spille "Radio-Bingo", var af en betydelig størrelse. Heldigvis blev der lukket op for kommercielle reklamer tidsnok til, at Radio Viborg kunne stå distancen, da mange lokalradioer kom i alvorlige økonomiske problemer.

Til stor glæde for "os gamle" radioentusiaster, er Radio Viborg her i jubilæumsåret kommet tilbage i lokale rammer. Det har betydet en ny lokal programflade, hvor det igen er blevet sjovt at lytte til Radio Viborg og nu Viborg Favorit FM.

 

<-- Tilbage