Debat     Galleri     Log in
Lindholm brugtbilsalg steget med 25 procent siden sidste r

Af Journalist Ronald Nielsen, MedieKontoret

Midt i al krisesnakken lyder der nu optimistiske toner fra Lindholm Biler på Gl. Århusvej i Viborg, der er en af Jyllands største brugtvognsforhandlere. Her er salget nemlig gået frem i forhold til sidste år.

- I januar i år lå vores brugtbilssalg på niveau med salget i januar 2008, og i forhold til den megen tale om finansiel krise var det var jo i sig selv ganske pænt. Men det er gået endnu bedre i februar. Således viste en opgørelse medio februar, at salget ligger hele 25 procent over salget i samme periode i fjor, oplyser indehaver Henrik Bollerslev fra Lindholm Biler.

To forklaringer
Efter hans mening er der især to forklaringer på frem-gangen i bilsalget:
- For langt de fleste er krisen mere noget, man taler om, end noget, man personligt mærker i sin dagligdag. Fx er hovedparten af danskerne, bl.a. som følge af skatte-reformen, steget i løn. Da folk i slutningen af januar fik udbetalt årets første månedsløn, viste det sig for de flestes vedkommende, at de i år får mere udbetalt, end de gjorde sidste år. Disse ekstra penge har de så blandt andet omsat i et fornuftigt bilkøb. Den anden forklaring er, at prisen på brugtbiler er kommet særdeles langt ned, så man som bilkøber kan gøre en utroligt god handel.

- Normalt ville en brugt familiebil falde med omkring 10 procent fra det ene år til det næste. Men fra sidste år til i år er faldet typisk på omkring 20 procent.  

 


Den et år gamle Opel Astra Wagon, som Henrik Bollerslev her præsenterer, er blot et af mange gode brugtbilstilbud lige nu. For et år siden kostede den som ny 265.000 kroner. Den har nu kørt 21.000 km og koster i dag 199.000 kr. 

Det gælder familiebiler som Ford Mondeo, Opel Astra, Skoda Octavia, VW Golf osv., mens de større og dyrere brugtbiler som Volvo, Mercedes, BMW og Audi er faldet endnu mere - op mod 30 procent.

- På et eller andet tidspunkt vender tingene, og så vil man se atter prisstigninger på brugte biler. Vil man være sikker på at hente en ekstraordinær gevinst på at købe brugt, skal man derfor slå til nu, slutter Henrik Bollerslev.

<-- Tilbage