Debat     Galleri     Log in
Kunder efterspørger tryghed

Af Journalist Ronald Nielsen, MedieKontoret

Til trods for finanskrise, faldene aktiekurser og vigende boligpriser vil danskerne fortsat gerne have deres bildrømme opfyldt.

Kunderne er tydeligvis blevet mere fokuseret på tryghed når beslutningen om bilkøbet skal træffes, siger Jakob Tornvig fra Dansk Bilforhandler Union (DBFU), der er brancheforening for forhandlere af brugte biler i Danmark.

Mere fokus på tryghed
Det er min helt klare fornemmelse, at krisen har fået den positive effekt at kunderne, udover ønsket om en grundig og professionel rådgivning før bilkøbet, nu også lægger betydelig mere vægt på den tryghed og sikkerhed som vores medlemmer kan tilbyde dem efter bilkøbet.

Førhen blev forhandlerne ofte mødt med argumenter om, hvor billigt den bil, som det nu handlede om kunne købes, hvis kunden valgte at købe den hos en privat bilsælger.

I dag oplever forhandlerne rigtig mange, der har prøvet at købe en bil hos en privat sælger, men som aldrig kunne drømme om at gøre det igen, fordi de efterfølgende økonomiske overraskelser har været alt for store og i flere tilfælde direkte chokerende.

Det virker derfor som om at bilkøbernes risikovillighed på den front er faldet betragteligt og at betydelig flere er blevet langt mere bevidste om de regler og lovgivningsmæssige fordele, der er ved at købe bilen hos vores medlemmer.

 


For bilkøberne er muligheden for at gøre et ekstremt godt bilkøb optimale lige nu, siger Jakob Tornvig fra DBFU

Et godt bilkøb lige nu
For bilkøberne er muligheden for at gøre et ekstremt godt bilkøb desuden optimale lige nu, alene af den grund at priserne med stor sandsynlighed ikke kommer længere ned end de er lige netop nu.

Samtidig er det for bilkøberne jo som bekendt blevet betydelig billigere at køre i bilerne, idet prisen på både benzin og diesel på det seneste er styrtdykket og formentlig stabiliserer sig på et betydelig lavere niveau end vi har været vant til de seneste par år.

Så alt i alt ser vi ikke så negativt på fremtiden som man ellers godt kunne være tilbøjelig til, slutter Jakob Tornvig.

<-- Tilbage