Debat     Galleri     Log in
Vi elsker biler

Af Jakob Tornvig, Forretningsfører i Dansk BilForhandler
Union (DBFU)

”I mit næste liv vil jeg hellere være min mands bil end hans kone”.

Hvor mange koner, der kan nikke genkendende til dén udtalelse kan naturligvis være svært at sige. Men mange koner har helt sikkert lagt øre til de mange rosende superlativer, hvormed manden i huset beskriver sit valg af køretøj overfor familie, naboer, venner og bekendte.

Nu vil jeg nødigt komme for skade at postulere, at mænd holder mere af deres biler end af deres koner. Det gør de naturligvis ikke – altid. På den anden side tror jeg til gengæld, at konerne har det ganske godt med, at det i de fleste ægteskaber oftest er bilen, der bliver skiftet ud til fordel for yngre model.

Og når den så skal skiftes ud, er det da også en god idé at overveje købet ganske grundigt. Faktisk hører jo netop det at handle bil til familiens helt store investeringer – typisk den næststørste efter køb af fast ejendom. Så der er god grund til at tænke sig godt om. Og det gør langt de fleste bilkøbere da også i dag.
Forud for bilkøbet har de fleste bilkøbere dannet sig et overordnet billede af, hvilke faktorer de vil prioritere højest i det konkrete valg af bil. Statistisk set er den mest væsentlige faktor anskaffelsesprisen, fulgt af sikkerhed, driftsøkonomi, komfort, stand, bilmærke, design og miljø.

Men også i forhold til valg af forhandler er der på forhånd foretaget en prioritering. Og her er den altoverskyggende faktor, hvorvidt man nu også kan have tillid til den enkelte forhandler. Tillid og tryghed har altså en overordnet stor betydning for bilkøberne når de skal handle bil.

For Dansk BilForhandler Union, og alle foreningens medlemmer, har netop tillid og tryghed da også været nøglebegreber siden starten af foreningen i 1996. 

 
Luftfoto over Viborg DDO, Copyright COWI.

Medlemskabet af DBFU er i dag bilkøbernes sikkerhed for, at den enkelte forhandler kan tilbyde en betydelig større tryghed end han ifølge lovgivningen er forpligtet til.  

Alle DBFU forhandlere er tilsluttet foreningens "BrugtBilGarantifond" som sikrer bilkøberen mod økonomiske tab f.eks. som følge af evt. restgæld i bilen. Desuden er alle forhandlere omfattet af Ankenævn for biler - som sikrer bilkøberne en hurtig afgørelse på en eventuel tvist hvis en sådan skulle forekomme.

Så hvis du lige nu står overfor ønsket om at skifte til en nyere model, er der masser af gode grunde til at vælge en professionel og organiseret forhandler. En sikkerhed der ikke eksisterer for dem, der på lykke og fromme vover sig ud på det private og grå marked.

DBFU ønsker dig rigtig god fornøjelse med jagten på drømmebilen i bilavisviborg.dk.

<-- Tilbage